Dia Mundial Antifalsificació 2011-2017


Día Mundial Antifalsificación

Cada any, l'Oficina Espanyola de Patents i Marques (OEPM) i l'Associació Nacional per a la Defensa de la Marca (ANDEMA) organitzen el Dia Mundial Antifalsificació, esdeveniment que se celebra en uns 23 països de tot el món, amb la col·laboració de l'Agència Estatal d'Administració Tributària (Departament de Duanes) i les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat.

Cada any se celebra en un lloc emblemàtic, port o aeroport, que destaqui la dimensió internacional que ha adquirit aquest fenomen de les falsificacions i en què la cooperació conjunta sigui la clau per eradicar-lo.

L’objectiu principal d'aquest esdeveniment és conscienciar dels greus riscos i perjudicis que comporta el fenomen de les falsificacions i la importància de la cooperació publicoprivada entre institucions nacionals i internacionals per eradicar-lo.

A més, s'incideix en el fet que la responsabilitat del consumidor és clau per a la resolució d'aquest problema que porta associada la destrucció de llocs de treball, fomenta l'explotació laboral, el tràfic il·lícit de persones i el crim organitzat. A més, posa en risc la salut i la seguretat dels ciutadans, genera importants danys mediambientals i redueix la innovació.

 

Format de l'esdeveniment

 

2017

Nota de premsa

Programa

Cartell del DMAF 2017

Infografie "APUESTA POR LA PROTECCIÓN - MARCA LA DIFERENCIA"

Crònica

 

2016: Marcathlon 2016

 

2015: Port de Vigo

Nota de premsa

Programa

Cartell del DMAF 2015

Impacte als mitjans

Fotos de l'esdeveniment

 

2014: Port d'Algesires:

Nota de premsa

Programa

Cartell del DMAF 2014

Impacte als mitjans: Notícia i PDF

 

2013: Port de Las Palmas, Gran Canària:

Nota de premsa

Programa

Cartell del DMAF 2013

Impacte als mitjans: Notícia i PDF

 

2012: Aeroport Adolfo Suárez Madrid-Barajas:

Nota de premsa

Programa

Resum jornada

 

2011: Port de València:

Nota de premsa