Formes de pagament. Pagament electrònic. Documents pagament presencial


Prement en l'enllaç següent accedirà a: totes les taxes i els preus públics de l'OEPM.

Prement en l'enllaç següent accedirà a: pagament electrònic.

Prement en l'enllaç següent accedirà a: els documents per al pagament presencial.

1. Pagament de taxes

Per fer determinats tràmits, n'hi ha prou amb pagar la taxa corresponent, per exemple, les anualitats de patents. Altres tràmits, com per exemple, la sol·licitud d'una marca, a més del pagament d'una taxa, requereixen la presentació de dades en paper, o que s'emplenin determinats formularis electrònicament per Internet. Segons quina sigui l'opció triada per presentar el tràmit (electrònicament o en paper), s'ofereixen diverses formes de pagament. La taula següent recull totes les possibilitats.

 

 

Pagament electrònic

Pagament presencial
(a les oficines de La Caixa)

 

  Passarel·la Caixa¹ Passarel·la AEAT Targeta de crèdit/dèbit²
Com es pot pagar la taxa d'un tràmit realitzat electrònicament per Internet?

Aplicable a totes les taxes de tramitació, excepte a la modalitat de PCT i a les taxes de manteniment d'invencions

 
¿Cómo se puede pagar la tasa de un trámite realizado en papel?  
Com es pot pagar la taxa d'un tràmit que no necessita aportar documentació, per exemple, les anualitats de patents?  
Com es poden fer pagaments massius mitjançant fitxers? (màxim 400 taxes per fitxer)    

Com es poden fer pagaments massius mitjançant fitxers? (per a grans pagadors, més de 400 taxes per fitxer)

Cal tenir un compte corrent a La Caixa i estar configurat en el grup de grans pagadors

 

 

 

 

 

 

 

Nota 1: Actualment La Caixa és l'entitat financera col·laboradora amb l'OEPM en matèria de recaptació.
Nota 2: VISA, MasterCard.

Per efectuar el pagament, ja sigui de manera presencial o electrònica, s'ha d'accedir a la Seu Electrònica, apartat “Pagament de taxes i preus públics”. A continuació es descriu cada modalitat de pagament:

 • Procediment de pagament electròni:

   

  Les diferents formes de pagament electrònic es poden seleccionar a través de l'enllaç: Pagament electrònic i són les següents:

  a) Passarel·la de La Caixa (banca electrònica de l'entitat col·laboradora amb l'OEPM). Per efectuar-lo, cal tenir un compte corrent a La Caixa i un contracte de Línia Oberta

  b) Passarel·la de l'Agència Tributària (AEAT). Per realitzar-lo, cal disposar d'un certificat digital o DNI electrònic, el titular del qual sigui el mateix que el titular del compte corrent des d'on es vulgui fer el pagament. Es poden utilitzar les diverses entitats bancàries col·laboradores amb l'AEAT

  c) Targeta de crèdit/dèbit. Les modalitats de Propietat Industrial que es poden pagar amb targeta de crèdit estan indicades a la taula resum del començament d'aquesta pàgina.

 • Procediment de pagament presencial:

   

  Primer de tot, es descarrega el document de pagament corresponent de la Seu Electrònica de l'OEPM a través de l'enllaç: Generació de documents de pagament presencial. A continuació, es fa el pagament a qualsevol oficina bancària de La Caixa.

   

  ADVERTIMENT!

   

  El pagament de qualsevol taxa va associat a un codi de barres únic per a cada taxa. Per això, és necessari emplenar un formulari de pagament per cada taxa que s'hagi de pagar.

   

  EXEMPLES: Si es volen sol·licitar tres marques, s'ha de generar un formulari de pagament per a cada marca. Si es volen pagar diverses taxes d'un mateix expedient cal generar tants formularis de pagament com taxes s'hagin de pagar.

2. Pagament de preus públics

Per sol·licitar un servei subjecte a preu públic s'ha d'enviar un correu electrònic a la unitat corresponent, ja que el pagament de preus públics requereix que l'OEPM elabori prèviament un document de liquidació.

L'OEPM respondrà per correu electrònic a l'interessat indicant el procediment que cal seguir, amb un enllaç en el qual és possible descarregar el document de pagament amb la quantia corresponent. A continuació, es pot pagar mitjançant una de les formes de pagament següents:

 • Pagament presencial: a qualsevol oficina de La Caixa
 • Pagament electrònic: mitjançant targeta de crèdit/dèbit

3. Controles automáticos previos en el pago de anualidades