Formes de pagament. Pagament electr˛nic. Documents pagament presencial


Prement en l'enllaš segŘent accedirÓ a: totes les taxes i els preus p˙blics de l'OEPM.

Prement en l'enllaš segŘent accedirÓ a: pagament electr˛nic.

Prement en l'enllaš segŘent accedirÓ a: els documents per al pagament presencial.

1. Pagament de taxes

Per fer determinats trÓmits, n'hi ha prou amb pagar la taxa corresponent, per exemple, les anualitats de patents. Altres trÓmits, com per exemple, la sol·licitud d'una marca, a mÚs del pagament d'una taxa, requereixen la presentaciˇ de dades en paper, o que s'emplenin determinats formularis electr˛nicament per Internet. Segons quina sigui l'opciˇ triada per presentar el trÓmit (electr˛nicament o en paper), s'ofereixen diverses formes de pagament. La taula segŘent recull totes les possibilitats.

 

 

Pagament electr˛nic

Pagament presencial
(a les oficines de La Caixa)

 

  Passarel·la Caixa¹ Passarel·la AEAT Targeta de crŔdit/dŔbit²
Com es pot pagar la taxa d'un trÓmit realitzat electr˛nicament per Internet?
(NomÚs sol·licituds i renovacions de marques i noms comercials, aixÝ com sol·licituds, renovacions i prioritat de dissenys)
 
¿Cˇmo se puede pagar la tasa de un trßmite realizado en papel?  
Com es pot pagar la taxa d'un trÓmit que no necessita aportar documentaciˇ, per exemple, les anualitats de patents?  
Com es poden fer pagaments massius mitjanšant fitxers? (mÓxim 400 taxes per fitxer)    

Com es poden fer pagaments massius mitjanšant fitxers? (per a grans pagadors, mÚs de 400 taxes per fitxer)

Cal tenir un compte corrent a La Caixa i estar configurat en el grup de grans pagadors

 

 

 

 

 

 

 

Nota 1: Actualment La Caixa Ús l'entitat financera col·laboradora amb l'OEPM en matŔria de recaptaciˇ.
Nota 2: VISA, MasterCard.

Per efectuar el pagament, ja sigui de manera presencial o electr˛nica, s'ha d'accedir a la Seu Electr˛nica, apartat “Pagament de taxes i preus p˙blics”. A continuaciˇ es descriu cada modalitat de pagament:

 • Procediment de pagament electr˛ni:

   

  Les diferents formes de pagament electr˛nic es poden seleccionar a travÚs de l'enllaš: Pagament electr˛nic i sˇn les segŘents:

   a) Passarel·la de La Caixa (banca electr˛nica de l'entitat col·laboradora amb l'OEPM). Per efectuar-lo, cal tenir un compte corrent a La Caixa i un contracte de LÝnia Oberta

   b) Passarel·la de l'AgŔncia TributÓria (AEAT). Per realitzar-lo, cal disposar d'un certificat digital o DNI electr˛nic, el titular del qual sigui el mateix que el titular del compte corrent des d'on es vulgui fer el pagament. Es poden utilitzar les diverses entitats bancÓries col·laboradores amb l'AEAT

   c) Targeta de crŔdit/dŔbit. Les modalitats de Propietat Industrial que es poden pagar amb targeta de crŔdit estan indicades a la taula resum del comenšament d'aquesta pÓgina.

 • Procediment de pagament presencial:

   

  Primer de tot, es descarrega el document de pagament corresponent de la Seu Electr˛nica de l'OEPM a travÚs de l'enllaš: Generaciˇ de documents de pagament presencial. A continuaciˇ, es fa el pagament a qualsevol oficina bancÓria de La Caixa.

   

  ADVERTIMENT!

   

  El pagament de qualsevol taxa va associat a un codi de barres ˙nic per a cada taxa. Per aix˛, Ús necessari emplenar un formulari de pagament per cada taxa que s'hagi de pagar.

   

  EXEMPLES: Si es volen sol·licitar tres marques, s'ha de generar un formulari de pagament per a cada marca. Si es volen pagar diverses taxes d'un mateix expedient cal generar tants formularis de pagament com taxes s'hagin de pagar.

2. Pagament de preus p˙blics

Per sol·licitar un servei subjecte a preu p˙blic s'ha d'enviar un correu electr˛nic a la unitat corresponent, ja que el pagament de preus p˙blics requereix que l'OEPM elabori prŔviament un document de liquidaciˇ.

 • difusion@oepm.esTfno.: 913 495 335. Per a tots els serveis, excepte els que tenen les claus 2.11, 2.12, 2.13 (consulteu-ne els detalls a l'enllaš que hi ha al comenšament d'aquesta pÓgina web)

 • historico@oepm.es Tfno.: 913 493 028. Per als serveis amb les claus 2.11, 2.12, 2.13 (reproducciˇ de documentaciˇ grÓfica de l'arxiu hist˛ric)

L'OEPM respondrÓ per correu electr˛nic a l'interessat indicant el procediment que cal seguir, amb un enllaš en el qual Ús possible descarregar el document de pagament amb la quantia corresponent. A continuaciˇ, es pot pagar mitjanšant una de les formes de pagament segŘents:

 • Pagament presencial: a qualsevol oficina de La Caixa
 • Pagament electr˛nic: mitjanšant targeta de crŔdit/dŔbit

3. Control del pagament d'anualitats errònies