Dia Mundial Antifalsificació


Yo soy original

Sota el lema “DAVANT LES FALSIFICACIONS, NO SIGUIS CÒMPLICE”, l’Oficina Espanyola de Patents i Marques (OEPM) i l’Associació Nacional per a la Defensa de la Marca (ANDEMA) van llançar el 2 de juny de 2015 una campanya de sensibilització sobre la realitat que hi ha darrere el problema de les falsificacions i els perjudicis que suposen.

Aquesta campanya pretén fer arribar un missatge a la societat espanyola sobre les conseqüències negatives del consum de productes falsificats, així com de les circumstàncies que hi ha darrere el fenomen delictiu de les falsificacions, per part dels diferents sectors que en són víctimes.

La campanya utilitza missatges i conseqüències concretes derivades del consum de productes falsificats, com ara: Pèrdua de LLOCS DE TREBALL i TANCAMENT D'EMPRESES, MÀFIES i GRUPS DE DELINQÜÈNCIA, IRRESPONSABILITAT DEL CONSUMIDOR, RISCOS PER A LA SALUT DELS CONSUMIDORS.

La campanya inclou:

  • Un vídeo documental que reflecteix la història real d'Ousmane Seck, un ciutadà senegalès resident actualment a Torrevieja que es va quedar a Espanya de manera il·legal el 2009. Compta la seva experiència sobre com es va veure immers en el comerç il·legal de productes falsificats en la “venda a la manta”, tot el que envolta aquest àmbit i com ha aconseguit abandonar aquestes pràctiques amb l’ONG ASILA de Torrevieja.
  • Diferents materials informatius (fullets informatius, cartells, bàners...) sobre la realitat actual del problema del consum de productes falsificats que es distribuiran de manera física i en línia. A més, la campanya es difondrà a través de diferents suports de publicitat exterior com, per exemple, al BUS núm. 147 (Pl. Callao - Barri del Pilar) de l'EMT a Madrid, així com en un dels autobusos turístics que recorren les principals zones comercials i turístiques de la ciutat de Madrid, ambdós durant el mes de juny de 2015.

Els continguts de la campanya es difonen a través del portal www.yosoyoriginal.es i en els perfils de xarxes socials de les entitats que promouen la campanya: @YoSoyOriginal_ (Twitter), Yo Soy Original (Facebook) @OEPM_es (Twitter), Oficina Espanyola de Patents i Marques (OEPM) a Facebook, Canal OEPM a YouTube i @andema_es (Twitter) que utilitzen dues etiquetes / #

#stopfalsificaciones (etiqueta permanent)

#NoSeasComplice (etiqueta relativa a la campanya)

Material de la campanya

Institucions i marques que donen suport a la campanya

Campanya en anglès

Notícia: No en siguis còmplice