Butlletins Vigilancia Tecnológica


L'Oficina Espanyola de Patents i Marques ofereix des de 1980 una àmplia gamma de serveis d'informació en matèria de Propietat Industrial, però va ser l'any 2002 quan va apostar per fer més difusió de la informació tècnica que contenen els documents de patent, tot posant a disposició del públic un nou servei d'informació tecnològica: els butlletins de vigilància tecnològica.

Elaborats pels examinadors de patents de l'OEPM, i amb eines de cerca més potents que les bases de dades gratuïtes sobre patents accessibles a través d'Internet, l'objectiu d'aquestes publicacions electròniques i sectorials és facilitar trimestralment una informació puntual, gratuïta, esquemàtica i de ràpida lectura, sobre avenços i novetats en els diferents sectors tecnològics.

Una part d'aquests butlletins l'elabora íntegrament l'OEPM, mentre que d'altres són el resultat de la col·laboració de l'OEPM amb altres organitzacions nacionals i internacionals: amb l'Observatori de Prospectiva Tecnològica Industrial (OPTI), Plataformes Tecnològiques, i l'Instituto Nacional da Propriedade Industrial (INPI) portuguès.

Amb aquesta oficina nacional de patents es realitza un butlletí sobre energies marines. L'elecció d'aquest camp tècnic incipient l'ha motivat no només la idea de fomentar la difusió de les invencions més rellevants, sinó també el particular protagonisme de Portugal i Espanya pel que fa a instal·lacions i equips d'investigació i desenvolupament. El butlletí trimestral s'edita en dues versions, portuguesa i espanyola, per als sectors de les energies mareomotriu i de les ones. A més, s'hi inclouen continguts estadístics i aspectes ressenyables i actuals del sector, bàsicament notícies i entrevistes a personalitats rellevants.

Butlletins OEPM-Instituto Nacional da Propriedade Industrial (INPI)  

Formulari de subscripció