Preguntes freqüents

Cercador de preguntes freqüents

< Tornar a la llista de resultats

Resultats de la cerca

Què passa si presento una invenció en una exposició oficial?

Ja que les lleis de Propietat Industrial estableixen el requisit de “novetat” per a invencions, ja siguin Patents o Models d'Utilitat, si s'exhibeix en una exposició oficial una invenció i posteriorment es fa una sol·licitud de Patent o Model d'Utilitat podria negar-se'n la concessió per falta de novetat.

Les legislacions espanyola i europea estableixen com a excepció la divulgació en exposicions oficialment reconegudes durant els 6 mesos anteriors a una sol·licitud de Patent o Model d'Utilitat (6 mesos anteriors a la data de presentació). En aquest cas es pot sol·licitar un certificat oficial que després es presentarà a la sol·licitud del corresponent dret de Propietat Industrial, i que impedirà que es pugui al·legar aquesta falta de novetat.

Tanmateix, la definició d'“exposició oficial” no està harmonitzada en els diferents països/regions, i és especialment estricta en el cas de l'Oficina Europea de Patents. El nombre de fires i exposicions oficials reconegudes per l'Oficina Europea de Patents, segons l'article 55.b del Conveni de la Patent Europea, es publica anualment al número 4 de la seva Revista Oficial, i és molt limitat.

Per tant, si es vol estendre la protecció a l'exterior i a causa dels factors exposats anteriorment no és recomanable l'exhibició de la invenció en una fira prèviament a la presentació de la sol·licitud.

< Tornar a la llista de resultats