Preguntes freqüents

Cercador de preguntes freqüents

< Tornar a la llista de resultats

Resultats de la cerca

¿Qué es el Diseño Comunitario?

Un dibuix o model comunitari registrat atorga al seu titular el dret exclusiu a fer-lo servir en tots els Estats membres de la Unió Europea i n'impedeix l'ús per tercers sense el seu consentiment.

Si es produeix qualsevol ampliació futura de la Unió Europea, la validesa de qualsevol dibuix o model comunitari registrat o sol·licitat s'ampliarà de manera automàtica al nou territori ampliat de la UE, sense necessitat de presentar una sol·licitud ni de pagar cap taxa.

Les sol·licituds es poden presentar directament davant l'EUIPO (personalment o amb el servei en línia e-filing) o bé davant les oficines nacionals de la propietat industrial.

El cost del registre d'un dibuix/model comunitari és de 350 euros, i les taxes que s'hi apliquen són la de registre, la de publicació i la d'ajornament i varien en funció del nombre de dibuixos o models inclosos a la sol·licitud. 350 euros seria la taxa mínima, per a un sol disseny.

El disseny comunitari registrat queda protegit en un principi durant un termini de cinc anys, renovables per períodes de cinc anys fins a un màxim de 25 anys, comptats a partir de la data de sol·licitud.

A la pàgina https://euipo.europa.eu/ohimportal/es/ s'obté informació detallada sobre aquest sistema.

< Tornar a la llista de resultats