Ministerio de Industria, Turismo y Comercio LogoMinisterior
 

Què haig de fer en cas d'infracció

 

En cas d'infracció, estudia la situació

 

Una empresa, en qualitat de titular d'un Dret de Propietat Industrial (DPI), ha d'esforçar-es per detectar totes els infraccions i decidir els mesuris que han d'adoptar-es per fer valer els seus drets exclusius. En l'OEPM no tenim competència per posar denúncies ni perseguir d'ofici a presumptes infractors.

 

Si consideris que s'han infringit els DPI, convé demanar assessorament a un advocat especialista, tant al seu país, com als països veïns. Per a això recomanem informar-s'en el Col·legi Oficial d'Agents de la Propietat Industrial (COAPI).       

 

Valora el cost i el seu benefici

 

Valora la importància que tenen els drets infringits per a l'empresa i els recursos disponibles per a la seva defensa. És conscient dels costos i duu a terme una anàlisi del cost i el seu benefici.

 

És tracta de valorar si el producte vulnerat i el perjudici són merescuts o inmerecidos, tenint en compte el valor econòmic i l'entitat de la defraudació, el cost econòmic, fins i tot moral de la defensa i els beneficis a obtenir.   

 

Recapta totes els proves possibles

 

Sense proves és pràcticament impossible trobar i identificar la infracció o si escau, la mercaderia falsificada.

 

Guarda acuradament tota la documentació. Reuneix els catàlegs i altres materials promocionals que hagin estat distribuïts pel competidor relacionats amb la possible còpia o infracció. Intenta conèixer altres detalls (per exemple, els canals de distribució dels productes).

 

La participació activa és extremadament important per solucionar el conflicte.

 

Visita el nostre portal Stop Falsificacions

 

A la pàgina web de l'OEPM existeix una secció denominada Stop Falsificacions dedicada a la usurpació de DPI, amb àmplia informació sobre falsificacions, la manera d'operar, legislació, i mesuris i vies per combatre-la, etc.