Ministerio de Industria, Turismo y Comercio LogoMinisterior
 

Conceptes bàsics

 

Gràcies a la Propietat Industrial s'obtenen uns drets d'exclusiva sobre determinades creacions immaterials que és protegeixen com a veritables drets de propietat. Garanteix al seu titular un dret exclusiu a impedir a tercers que explotin la seva creació a canvi de la divulgació de la mateixa.

 

El Disseny Industrial és una modalitat de Propietat Industrial que protegeix aquelles creacions que tenen a veure amb l'aparença externa o ornamentació dels productes o d'una part dels mateixos. Una vegada dipositada la sol·licitud s'examinessin aspectes formals i alguns de fons. Després de la publicació, s'obri un termini de dos mesos d'oposicions de tercers, en aquest cas l'OEPM decidirà sobre el manteniment del disseny concedit.

 

Te una durada de 5 anys donis de la data de presentació de la sol·licitud, renovables per períodes successius de 5 anys fins a un màxim de 25 anys.

 

El Disseny Industrial te caràcter territorial i pots seguir una via nacional, comunitària o internacional depenent dels territoris en els quals desitgis obtenir protecció.

 

Abans de prosseguir t'aconsellem que primer comprovis que aquesta creació que desitjaries protegir, és correspon amb la modalitat de Disseny Industrial. També hauràs d'assegurar-et que estàs legitimat per sol·licitar-ho i d'altres requisits que és deuen complir, com que el disseny sigui nou i posseeixi caràcter singular, etc.