Ministerio de Industria, Turismo y Comercio LogoMinisterior
 

Presentar una sol·licitud internacional PCT

 

Mitjançant la sol·licitud internacional PCT, presentant una única sol·licitud, pots protegir la teva invenció en tots els països que formin part del Tractat de Cooperació en matèria de Patents (PCT), sense necessitat de presentar per separat diverses sol·licituds de patent nacionals o regionals.

 

La concessió de patents és competència dels Oficines nacionals o regionals de patents durant el que és denomina la “fase nacional”. Per això, perquè la teva invenció estigui protegida a Espanya i als països que t'interessi tenir protecció, és necessari que presentis una sol·licitud d'entrada en fase nacional PCT a cada país, en el termini de 30 mesos donis de la data de presentació internacional o de prioritat, si escau.

 

Els sol·licitants podin realitzar en espanyol totes els actuacions relatives a la tramitació PCT perquè l'OEPM actua com:

 

 • Oficina receptora
 • Administració d'a prop internacional
 • Administració d'examen preliminar internacional

 

 • Què fer abans de presentar una sol·licitud internacional PCT?

  Et recomanem que llegeixis aquesta informació.

  alt
 • Procés de sol·licitud

  Coneix els fites principals del procés de sol·licitud, la documentació que has de presentar, els taxes que has d'abonar i com pots iniciar el procés. 

  alt
 • Seguiment de la sol·licitud

  Consultant els basis de dades, pots seguir la tramitació de la teva sol·licitud, voltar els publicacions en la Gaseta del PCT i en el Butlletí Oficial de la Propietat Industrial (BOPI) i descarregar els fullets publicats per l'Oficina Internacional i per OEPM.

  alt